OPPDATERING:
En behjelpelig leser har hjulpet meg ut av uføret ved å sende inn en melding til TrendMicro på intility.no om at e-guiden.no ikke er en spam site og at jeg tvert i mot er en ivrig forkjemper MOT spam. Det kom nettopp en bekreftelse fra intility om at e-guiden.no nå er ute av filteret. Det kan ta noe tid før oppdateringen har effekt og brukerne må klike “Update Now” på Office Scan. TAKK til leseren som jobber hos www.ecohz.com.
Jeg har det siste halve året fått flere meldinger fra folk som abonnerer på nyhetsbrevene fra e-guiden.no at de ikke kommer inn på nettsiden. Felles for disse er at de jobber i selskaper som outsourcer spamfilteret til Trend Micro. Meldingen de får ser slik ut:
Jeg vet ikke hvorfor jeg har havnet i dette spamfilteret og det frustrerer meg. Dette er en type filter hvor jeg antar at brukerne selv melder inn sider de vil ha blokkert. Blokkeringen gjelder da også for alle andre går jeg ut fra.
Sannsynligvis gnir de seg i hendene de som har meldt e-guiden.no inn i dette filteret og jeg kan bare spekulere i årsakene. En årsak kan være at jeg gjennom e-guiden, og ikke minst SEOSPAMCops bloggen har hengt ut firmaer som jukser seg til gode plasseringer i søkemotorene. Da er jo dette en ganske effektiv hevn. Jeg har forsøkt å sende en melding til Trend Micro men har aldri fått noe svar.
Er det noen som har noen gode ideer?

Kasnkje du deler IP-adresse med noen, du også? Se hva som skjedde meg:
Spamhaus
Hmm – jeg vet jeg deler IP-adresse med andre i den publiseringsløsningen jeg benytter. Ca 130 stykker for å være mere presis. Men en av dem er mitt andre nettsted http://www.seoforum.no og den har ikke de samme kundene mine rapportert som blokkert.
Gunnar,
send meg en e-post fra eguiden til min yahoo adresse,
så skal jeg sjekke om også Yahoo’s filtre kategoriserer deg som spam.
Forøvrig har vi hatt noen uker med forberedelser, gjennomføring og etterslep etter det store 3×20 evenementet.
Det offisielle er på min blog.