Hvis du har en hjemmeside, er det veldig sannsynlig at du har laget den fordi du ønsker at folk skal finne den. Men i og med at det hver eneste dag bare blir flere og flere siden på nettet, blir det samtidig vanskeligere og vanskeligere for de riktige menneskene å finne siden din. Men her er det heldigvis mye du kan gjøre, for å øke sjansene for at nettopp de du ønsker skal se siden din, finner deg. Her kommer du til å lære mer om søkemaskinoptimering og hvordan du kan få flere besøkende på siden din.

Det å ha en hjemmeside, der du for eksempel har kryssord som man kan spille, eller kanskje en rekke forskjellige online kortspill som kabal spill, er det mange søkeord du kan bruke for å gjøre det lettere for de som vil spille kryssord på nett, kommer til å finne siden din. Det kan godt virke litt komplisert, men jeg lover at det ikke er det. Men først og fremst, hva er egentlig SEO?

SEO og din hjemmeside

Ordet SEO kommer fra engelsk og betyr search engine optimzation, eller søkemaskinoptimering på norsk. Det betyr rett og slett det det høres ut som, nemlig at du jobber med å optimere hvor synlig du blir i de forskjellige søkemaskinene på nett, som for eksempel google, for å øke sjansene for at de du ønsker at skal finne siden din, faktisk gjør det. En av måtene man jobber med dette på, er gjennom søkeord. Her jobber du for eksempel for å rangere høyt på søkeord som “kryssord” eller “norsk kryssord”.

Når du optimerer siden din for disse søkeordene, blir det lettere for de som søker på disse søkeordene å finne siden din, sånn at de kan komme inn der for å spille kryssord, eller andre spill på siden din. SEO er derfor grunnstenen i hjemmesiden din, og noe av det aller viktigste du kan jobbe med, for at det skal bli mer sannsynlig at de som leter etter noen som deg, finner deg og ikke en av konkurrentene dine.

Det finnes mange verktøy på nettet, der du kan begynne å lære om SEO, hvis det er noe du har lyst til å gjøre selv, men hvis du ikke har det, så finnes det også mange som driver profesjonelt med SEO, som du kan betale for å optimere siden din. Det er opp til deg å velge, men en investering av enten tid eller penger er vel verdt det, for at folk skal finne kryssordene dine.