Man blir ikke SEO-ekspert på en dag, men hvis du vil begynne et sted, kan det være lurt å finne noen helt fundamentale tips til hvordan man kan forbedre SEO på hjemmesiden sin. Her får du noen gode tips, så du kan komme godt i gang.

Organisk vekst med godt innhold

En av de tingene man skal ha mye fokus på, hvis man ikke har et enormt budsjett for annonser, er at man skal produsere godt innhold for å sikre at siden får organisk vekst og en organisk plassering i søkemotorene. Det er nemlig godt innhold som er kjernen, og hvis du legger ned tid og krefter i akkurat det, så gir du leseren (og de potensielle kundene) verdi i form av kunnskap eller annen informasjon, som du formidler gjennom siden din.

Man kan selvfølgelig også argumentere for at visuelt innhold også kan være svært verdifullt i denne sammenheng i form av visuell verdi. Uansett hvordan man vrir og vender på det, så er det et kjent faktum at vi som forbrukere er blitt langt mer både kvalitets- og designbevisste når det kommer til innhold på nettet. Alle har profesjonelt-utseende hjemmesider, profesjonelle bilder og videoer, og derfor handler det like mye om å møte konkurrentene på like vilkår.

For å sikre at du har SEO-gamet du trenger for å lykkes, så skal du investere tid på å produsere godt innhold og sørge for en solid plattform, allerede før du begynner å fyre krutt av på annonsebudsjettet. Det kan nemlig gjøre at kundene dine finner veien til hjemmesiden helt selv – kvalitet selger, og ryktet om et godt produkt sprer seg som ild i tørt gress.

Få inspirasjon fra andre

Det kan også lønne seg å se litt hva andre i bransjen eller i lignende bransjer gjør. Det er dermed ikke sagt at du skal plagiere noens konsept, men man kan lære mye av å se på andre som gjør det godt – og det er helt sikkert noen tips du kan ta med deg på veien. Vi kan lære mye av andre, og derfor kan det være veldig lurt å gi seg selv en inspirasjonstur på domener som universellutvikling.no eller på et visuelt inspirasjonsmedium som Pinterest, for å se hva som faktisk slår an akkurat nå.

Følg med på trender

For det er nemlig det siste tipset. Det handler om å følge med på trender. Det er ingen steder utviklingen går i så forrykende tempo som den gjør på nettet, og det er bare om å henge med så godt man kan. På interconnect.no kan du få den inspirasjonen du trenger. Det er nemlig viktig å sørge for å ligge helt forrest og gjerne litt i forkant av trendbildet, og sørge for å innrede plattformen din på en måte som er såpass fleksibel at man endre kurs underveis – og at man lett kan tilpasse seg nye strømninger. Det å vise at man er med på notene, kan også være en faktor som øker synligheten, spesielt hvis du sørger for at du er tilstede på sosiale medier og lar det gå en tydelig rød tråd gjennom produktet på alle kanaler.