[ivcs]
Type: article
Parent page: Hvordan kan SEO hjelpe deg?
[/ivcs]

Har du en nettbutikk, eller et annet nettsted, som du trenger å markedsføre, men samtidig er litt usikker på hvordan du skal gjøre det? Det er likevel ingen grunn til å stresse, det er mange der ute i samme båt som deg. Kanskje du har hørt litt om SEO, men ikke helt vet hva det er? Eller hvordan du skal lære deg det?

Hva er SEO

La oss begynne med hva de tre bokstavene står for. SEO er helt enkelt en forkortelse for Search Engine Optimalisation (søkemotoroptimalisering). Med andre ord betyr dette at SEO er en form for søkeordsmarkedsføring. Hvis du gjør SEO på en optimal måte, vil ditt nettsted flytte seg oppover rankingen på Google for de søkeordene som er viktige for deg. Det vil si at SEO er med på på gjøre ditt nettsted synlig for målgruppen din, når de søker på varer eller tjenester som ligner på de du tilbyr.

Så hvordan blir man god på SEO?

For å bli skikkelig god på SEO er det to ting som gjelder. 1. Man bør lese seg opp, det finnes mange blogger der ut som tar for seg SEO. Og du er på riktig vei siden du har kommet til denne siden. 2. Man må rett og slett bare prøve seg frem. Lag deg en Adwords-konto og ta det derfra. Når du først er i gang, kan det faktisk vise seg at det ikke var så skummelt som du faktisk trodde. Og det kan faktisk også være ganske gøy å leke med søkeord.

Når man har bestemt seg for hvilke søkeord man ønsker å bruke, er det viktig å integrere disse ordene i teksten – på en måte som faller naturlig. Bruker man søkeord feil vil man nemlig bli straffet av Google, og komme lengre ned på søkelisten. Derfor er dette viktig å passe på.

Da gjenstår det bare å si lykke til !