[ivcs]
Type: article
Parent page: Nyttige SEO-tips
[/ivcs]

Det florerer av SEO-tips der ute, og det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av velmente råd. Vi skal her gi deg de mest grunnleggende SEO-triksene, som både er enkle å følge og lette å forstå. Og hvem vet, før du vet ordet av det er kanskje nettsiden din på topp i nettsøkene. Les videre om du vil vite våre geniale tips!

Bruk spørsmål som titler

I dagens teknologiske samfunn er det stadig flere som utfører nettsøk via såkalte stemmesøk. Et eksempel på et program som er vanlig i så måte, er Siri – som du helt sikkert kjenner igjen dersom du har en iPhone eller en iPad. Se for deg at du holder på å lage en klissete pizzabunn, men at du ikke husker hvor lenge du må elte bunnen. I slike tilfeller er stemmesøk geniale. Straks du har oppnådd kontakt med Siri, spør du gjerne: «hvor lenge skal pizzadeig eltes?». Du stiller med andre ord et fullverdig spørsmål. I et vanlig Google-søk hadde du gjerne bare skrevet «Pizzadeig elting tid», eller lignende. Dette er grunnen til at du i aller høyeste grad bør inkludere spørsmål i nettsidens tekstinnhold, og da gjerne i titlene. Et genialt og stadig mer aktuelt SEO-tips!

Skriv gjesteinnlegg på andre nettsider

Dersom du vil bli sett, gjelder det å gjøre seg synlig. Dersom du driver en blogg for eksempel, er det ingen dum idé å inngå et samarbeid med en annen blogger med lignende målgruppe. Dere kan poste et gjesteinnlegg på hverandres sider, slik at begges lesergrupper får vite om den andre bloggeren. I gjesteinnlegget ditt bør du selvfølgelig legge ved en link som tar leseren direkte til din nettside. Dette er like enkelt som det er genialt, så hvorfor ikke gi det et forsøk? Ikke gi opp om du ikke får flere lesere over natten. Jo mer siden din eksponeres, jo bedre!