[ivcs]
Type: article
Parent page: Nyttige SEO-tips
[/ivcs]

Raskere sider kommer høyere opp

For å optimalisere hvordan din side kommer ut i søkemotorene er det absolutt og helt nødvendig å bli kvitt alt som ikke er essensielt, men som bremser farten på sidene dine. En gang i tiden var ikke dette nødvendig, du kunne ha store og komplekse sider som tok lang tid å laste ned, uten å bli straffet. Slik er det ikke lenger.

Selv ett sekunds forsinkelse er nok til at det går utover bunnlinjen din! Brukerne forbinder uunngåelig lav fart med lav kompetanse og pålitelighet. Urettferdig? Kanskje, men dette er realiteten. Verst av alt, Google vil plassere ditt nettsted langt nede på sine lister.

Konklusjonen: bli kvitt alt av ekstra plugins, widgets og innhold som får sidene dine til å gå saktere. Dårlig fart gir dårligere brukeropplevelser, og enda viktigere, fjerner deg fra toppen av søkeresultatlistene.

Ikke bruk foreldede metoder

Opprinnelsen til SEO er kanskje godt kjent for de fleste. Noen smartinger skjønte at ved å manipulere tekster ved å fokusere på bestemte ord som folk søker på, kan man komme høyere opp på søkemotorenes lister og dermed generere mer trafikk til sitt nettsted. Dette var selvfølgelig gjennombruddet for SEO, men vi har kommet mye lenger nå.

Det er nemlig tid for å skifte mentaliteten over fra det rent mekaniske til det som treffer menneskene bak tastaturet. Å manipulere søkemotorer er gammelt nytt. Du må prioritere innholdet i større grad, og dermed få genuin oppmerksomhet fra mennesker som vil lese noe som høres interessant og har penger til å kjøpe det du selger eller reklamerer for.

Hva er årsaken til dette? Jo, det er at i våre dager følger søkemotorene brukerne. De registrerer hva folk egentlig gjør på nettet, og det betyr at også du som driver med SEO må sette brukerne i sentrum. Fokuser på menneskene, ikke bare på søkeord!